Visie

Liefde, communicatie en leiderschap in gelijke dosis zijn de hoekstenen van een succesvol partnerschap met je paard. Door gebruik te maken van het paardenalfabet, bouw je communicatie en vertrouwen op zodat mens en paard elkaar gaan begrijpen. Het paard is van nature een vluchtdier met een angstige aanleg.  Als wij een paard als partner willen, zullen wij ons bewust moeten worden wat wij overbrengen naar het paard. We kunnen ons paard helpen zijn of haar angsten te overwinnen. Als je aan jezelf werkt om veel te leren en je die harmonie en verbinding vindt met je paard, gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. Zowel voor de freestyle ruiter als voor de sportruiter.

Het paard is jarenlang ingezet voor en door de mens op allerlei gebied. Zo’n goedmoedig en atletisch dier leren kennen en ermee samenwerken is heel bijzonder. Dat we op zijn rug mogen zitten is niet vanzelfsprekend maar een voorrecht. Met een paard samenwerken brengt een verantwoordelijkheid mee, waarbij het welzijn van het paard op de eerste plaats komt. Zowel de mentale gezondheid als de fysieke gezondheid. Bouw aan een goede brede basis met je paard en je zal zien dat er meer mogelijk wordt dan je denkt.

 
Zodra we met een paard iets gaan doen, leren we het paard dingen, bewust en onbewust.  We zijn 50% bezig om paarden te leren wat we graag willen dat ze leren en 50% met proberen te voorkomen dat ze het verkeerde leren.