Het Team

Wie zijn wij?

Humphrey Dirks

Paarden zijn van kinds af aan mijn passie geweest en ik heb altijd gezocht hoe ik iets in harmonie met het paard kon doen. Wat me als kind heel natuurlijk leek, werd later heel anders omdat ik ging ervaren dat het paard gedwongen werd om zoveel dingen te doen en het dier zelf totaal niet werd ‘gezien’. Toen ik Parelli Horsemanship ontdekte bloeide mijn vroegere passie weer helemaal op, want dit was wat ik altijd wilde. De harmonie, het contact, die mooie communicatie, de band met het paard en werkelijk het paard gaan begrijpen, is geweldig. In Amerika, op de Parelli Ranch,  heb ik me verder kunnen ontwikkelen en heb ik besloten dat ik instructeur wilde worden. Daarna heb ik in Altforst een rijhal gebouwd waar horsemanship weekenden en -lessen worden gegeven. Ook geef ik privelessen en workshops op locatie. Recent hebben we dit programma gemaakt, ik hoop dat je er net zo veel plezier aan zal beleven als wij en er veel van zal leren!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Angelique van Voorst

Net als Humphrey ben ik van kleins af aan al gek op paarden. Ik wilde mijn beroep ook vinden in paarden, maar dat lukte niet meteen omdat het in mijn tijd niet mogelijk was voor een gewoon meisje om dit te doen. Er was ook weinig keus behalve instructeur worden via Deurne en dan moest je een rijpaard meebrengen die ik niet had. Tegenwoordig kan er zoveel meer, waardoor veel mensen de mogelijkheid krijgen om van hun droom hun beroep te  maken. Maar het is nooit te laat, 21 jaar geleden kocht ik na een zware ziekteperiode Desiree, mijn schimmel die nu 23 jaar is. En zo’n 10 jaar geleden ben ik gediplomeerd zadelpasser geworden en kon op die manier ook met paarden werken. Met Desiree reed ik op een rijvereniging en tijdens een van de lessen ontmoette ik Humphrey en zijn paard Solomon. Humphrey liet dingen zien die ik nooit eerder had gezien en ik was erg nieuwsgierig. Humphrey vertelde welke weg hij met zijn paard Solomon had afgelegd. Hij reed met zijn paard zonder enige moeite de moeilijkere oefeningen zonder bit en zelfs zonder hoofdstel of zadel. Ik was erg onder de indruk en wilde dat ook leren.  Alles wat ik tot dan toe had geleerd heb ik achter me gelaten en ben weer bij nul begonnen. De beste beslissing ooit voor mij en Desiree! Wat een leerweg! Ik hoop dat ook jij de inspiratie krijgt van dit programma om de mooiste dingen te gaan beleven met je paard en je samen in harmonie alle dingen kan doen die je graag wil waarbij de relatie met je paard steeds mooier wordt en alles mogelijk is.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

 

Onze paarden

Kane is een 8-jarige zwarte KWPN ruin, hij is met zijn LBE karakter erg speels en altijd goed gehumeurd. Hij heeft een dominant karakter en is erg slim en leergierig. Kane is nu 4 jaar hier en zal je voornamelijk in actie zien tijdens grondwerk op hoger niveau. Kane is wegens zijn fysiek niet geschikt als rijpaard.
Desiree is een 23-jarige NRPS merrie met een RBE karakter. Zij is nu 21 jr bij Angelique. Zij is actief geweest in de sport. De laatste 12 jr kreeg horsemanship alle aandacht en heeft Desiree de levels behaald in het aan de lijn werken, zonder lijn werken, freestyle en finesse rijden. Wat zou de sport met de kennis van nu een feest zijn geweest ! Desiree is met prepensioen en doet nog mee met lichte activiteiten.
Blomfield is een 17-jarige RBI shetlander ruin. Hij heeft een taak als gezelschapspony voor de trainingspaarden. Hij kan met allerlei paarden goed overweg en het werkt perfect om hem in te zetten bij bijvoorbeeld het zadelmak maken. Hij loopt er dan bij en dat stelt trainingspaarden gerust. Blomfield is hier nu 15 jaar en kent alle horsemanshiplevels, op de rijdende onderdelen na.
Falco is een 5 jarige PRE ruin, geimporteerd uit Spanje. Falco is een trainingspaard die, met toestemming van de eigenaresse, gedurende zijn opleiding mee heeft gewerkt aan de rijdende onderdelen van het programma en het jonge paardenprogramma. Falco is een LBE ruin en heeft een rustig meewerkend karakter. We zijn heel blij dat we hem hebben leren kennen, hij was geweldig om mee om te gaan. Helaas is Falco veel te vroeg overleden.

Mijn paardenleermeesters

Griffin is een KWPN ruin van 10 jaar. Hij heeft een RBI karakter en is met zijn 1.85 schofthoogte een kanjer van een paard. Griffin is bijzonder vriendelijk naar mensen en andere paarden. Griffin heeft een angstige aanleg en ik heb in zijn tempo mee moeten laveren om het wederzijds vertrouwen optimaal te krijgen. Ik moest bewijzen dat ik een betrouwbare partner was voor hem en hij moest leren een betrouwbare partner te zijn voor mij. In het begin was het 2 stappen vooruit en 1 achteruit, maar uiteindelijk werden we een geweldig team. Helaas is Griffin begin 2022, tgv complicaties na een operatie overleden. Ik heb hem 5 jaar bij me mogen hebben en enorm veel van hem geleerd.
Solomon is een bonte KWPN ruin, die nu 19 jr zou zijn geweest. Solomon was mijn eerste paard en met hem is mijn horsemanshipreis begonnen. Solomon had een LBI karakter. Solomon was een paard waarmee ik kon lezen en schrijven. We hebben samen veel geleerd en werden een steeds beter team. Solomon kon eigenlijk alles, alle niveaus kon hij op hoog niveau demonstreren, ook op andere locaties. Griffin en Solomon worden erg gemist, ze zijn nog steeds aanwezig in hoofd en hart en er wordt nog regelmatig over ze gesproken.

Learn Something Every Day